You are currently viewing CHALLEDU: Εκπαίδευση, η κινητήριος δύναμη για θετική αλλαγή

CHALLEDU: Εκπαίδευση, η κινητήριος δύναμη για θετική αλλαγή

H CHALLEDU είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πρωτοπορεί στην έρευνα και ανάπτυξη εξειδικευμένων παιχνιδιών. Τα μέλη της ομάδας μας είναι ερευνητές, game-designers, developers, γραφίστες, ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί που στοχεύουν στην ολιστική προσέγγιση του παιχνιδιού ως μεθόδου ενδυνάμωσης ευάλωτων και μη ομάδων πληθυσμού.

Οι δράσεις μας έχουν δύο κύριες κατευθύνσεις:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Η εκπαίδευση πιστεύουμε ότι αποτελεί την κινητήριο δύναμη για θετική αλλαγή σε προσωπικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Τα έργα που αναπτύσσουμε σε αυτόν τον άξονα αφορούν τα STEAM, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη και άλλους σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας. Μέσα από άτυπες μορφές, game-based εκπαίδευσης, στοχεύουμε στην ενδυνάμωση και την καινοτόμο σκέψη τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδική έμφαση δίνουμε στη δημιουργία μεθόδων και παιχνιδιών για την ενδυνάμωση, ένταξη, συμπερίληψη, κοινωνικοποίηση ανθρώπων από ευάλωτες ομάδες, όπως άνθρωποι με αναπηρίες, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με προβλήματα υγείας, μετανάστες, πρόσφυγες, και ευρύτερα άνθρωποι που υφίστανται διακρίσεις.

Από το έργο “BRIDGE Game Jam”

Ενδεικτικά έργα μας:

Καταπολεμώντας τα έμφυλα στερεότυπα μέσα από παιχνίδια

Μέσα από 4 πανευρωπαϊκά έργα Erasmus+ που αφορούν την καταπολέμηση των στερεοτύπων στους τομείς της επιστήμης και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, έχουμε σχεδιάσει παιχνίδια (επιτραπέζια, digital, μυστηρίου) με στόχο την ενδυνάμωση των νέων γυναικών και μαθητριών.

FEMALES-Female Legends of Science 

DIGIT4EQUALITY

FEMSTEAM

FLYIE -Female Legends of Youth Innovative Entrepreneurship

Παιχνίδι με γυναικες Role models στον τομεα STEM από το έργο FEMALES

Το παιχνίδι ως μέσο ένταξης των ευάλωτων ομάδων

Αντίστοιχα η ομάδα μας συμμετέχει σε εθνικά και πανευρωπαϊκά έργα, με στόχο την ένταξη και ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων.

Legends of Disability

ID games 

GOLD 

BRIDGE 

Μυστήριο στο Γηροκομείο

ABI-games

ΤOUR FR(I)END 

-Periegisis

Από το πρόγραμμα “ABI GAMES”

Το παιχνίδι μυστηρίου ως εκπαιδευτικό εργαλείο γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά

Για την ομάδα μας, ο πολιτισμός αποτελεί έναν βασικό κορμό του έργου μας, τόσο γιατί τα ίδια τα παιχνίδια είναι ένα στοιχείο πολιτισμού όσο και γιατί περιέχουν μέσα τους πολιτιστικά στοιχεία. Ενδεικτικά έργα:

– Detective stories και Παιχνίδι μυστηρίου στα Ματωμένα χώματα / Αθήνα πρωτεύουσα βιβλίου 2018

– “Ο εφιάλτης της λάμιας” και “Μυστήριο στον Πράσινο πλανήτη” / σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο

– Μυστήριο στο Παγκράτι / ΥΠΠΟΑ

-Farewell-Anatolia ψηφιακό παιχνίδι /ΥΠΠΟΑ

Το ψηφιακό παιχνίδι στη νέα εποχή

Το ψηφιακό παιχνίδι κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στη δουλειά μας, ειδικά μετά την πανδημία του COVID-19. Η ομάδα μας πρωτοπορεί στη δημιουργία εξειδικευμένων ψηφιακών παιχνιδιών για εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Eνδεικτικό είναι το serious game του έργου Inspire, ενώ η παλέτα μας εμπλουτίζεται συνεχώς με παιχνίδια όπως τα Canteen, Emotions, Zookeeper, Farewell Anatolia, Αεροστατο, Του-του το τρένο των συναισθημάτων, κτλ., που μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο εδώ.

Το ψηφιακό παιχνίδι κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στη δουλειά μας, ειδικά μετά την πανδημία

Ένα serious game του έργου ID GAMES στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

34 έργα με στόχο την ενδυνάμωση και εκπαίδευση 

5000+ μαθητές και μαθήτριες

2000+ άνθρωποι από ευάλωτες ομάδες 

500+ εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες

Από το πρόγραμμα “Mυστήριο στο Γηροκομείο”

Eξαιρετική σημασία έπαιξαν στην ανάπτυξή μας ως μικρού και νέου οργανισμού, δυο δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τη VODAFONE και τη EUROBANK. Η ομάδα μας διακρίθηκε στο πρόγραμμα “World of difference” της VODAFONE το 2018 και έτσι καταφέραμε να αποκτήσουμε τον πρώτο μόνιμο εργαζόμενό μας, επιτυγχάνοντας παράλληλα να παρέχουμε δωρεάν σε πάνω από 3000 μαθητές, -τριες τα 4 εκπαιδευτικά προγράμματά μας. Επίσης, δημιουργήσαμε 2 interactive e-books με παιχνίδια. Νωρίτερα, είχαμε ενταχθεί στο EGG και εξασφαλίσαμε την υποστήριξη της EUROBANK για το Bridge game jam στην Αθήνα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διοργανώσουμε την πιο μεγάλη μέχρι σήμερα εκδήλωσή μας, με πάνω από 300 συμμετέχοντες.

Συνέχεια στο έργο μας έδωσαν το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το πρόγραμμα Σημεία στήριξης (Ίδρυμα Λάτση), το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το πρόγραμμα Active citizens funds, καθώς και ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+

Leave a Reply