You are currently viewing CSR Manager

CSR Manager

Είστε εταιρεία που προσφέρει στο προσωπικό της, στην κοινωνία ή το περιβάλλον; Θέλετε να κάνετε δράσεις που να κινητοποιούν και να ψυχαγωγούν το προσωπικό σας; Αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε να τα συνδυάσετε όλα μαζί; Πώς θα μπορούσατε να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας και παράλληλα να αποκτήσει η εταιρεία σας κοινωνική και περιβαλλοντική κουλτούρα;

Αυτό το serious game είναι για εσάς!

Ο παίκτης αναλαμβάνει μια θέση στο τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) μιας εταιρείας και προσπαθεί με στρατηγικές κινήσεις, networking, εκπαιδεύσεις και συμμετοχή σε διαγωνισμούς να μεγαλώσει τον αντίκτυπο της εταιρείας του και να την κατατάξει πρώτη ανάμεσα στις εταιρείες που προσφέρουν κοινωνικό έργο μέσα από δράσεις ΕΚΕ.

Στόχοι, Badges, Achievements και πολλές εκπλήξεις οδηγούν τους παίκτες να γνωρίσουν περισσότερα για τον αντίκτυπο που έχουν οι δράσεις ΕΚΕ που επιλέγουν στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και να χαράξουν όλοι μαζί την κοινωνική ταυτότητα που επιθυμούν για την εταιρεία τους.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Μόλις έχεις αναλάβει τη νέα σου θέση στο τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR) της εταιρείας.

Το γραφείο σου φαίνεται γεμάτο με προτάσεις και e-mail που έχουν στείλει οργανισμοί που δουλεύουν πάνω σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα και εσύ θα πρέπει να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές για να αυξήσεις τον κοινωνικό αντίκτυπο της εταιρείας.

Πρώτο βήμα: Επιλογή στρατηγικής! Τι δράσεις θα υποστηρίξεις; Δράσεις για το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την ισότητα, την υγεία, την οικονομία ή το βιωτικό επίπεδο; Ας δούμε τώρα τα e-mail. Χμ, ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση, σκέφτεσαι κοιτάζοντας μια δράση για δημιουργία ενός application που θα ενθαρρύνει τους χρήστες του να φυτέψουν ένα δέντρο στην πόλη τους.

Τι θα μπορούσε να προσφέρει η εταιρεία σε αυτή τη δράση; Επέλεξα η στρατηγική μου να είναι υποστήριξη της εκπαίδευσης και της ισότητας, οπότε ας δω και κάποιες άλλες προτάσεις μήπως σχετίζονται περισσότερο.

Αχά! Αυτή η πρόταση ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική μου και είναι και καινοτόμα! Ένα εργαστήριο δημιουργίας εκπαιδευτικών παιχνιδιών! Θα το υποστηρίξω 100%. Ας δω και τι άλλο θα μπορούσε να προσφέρει η εταιρεία μου. Μάλιστα, αυτό είναι αδιάφορο… Χμ, αυτό είναι πάλι εκτός στρατηγικής… Αυτά τα δύο είναι αρκετά κοντά. Υποστήριξη των γυναικών στα εργασιακά τους δικαιώματα και εργαστήριο εκπαιδευτικό για την αυτοσυνηγορία στο χώρο εργασίας.

Τι από τα δύο να διαλέξω; Ή μήπως να συγκρίνω την αποκλειστικότητα και τον αντίκτυπο που προσφέρει κάθε οργανισμός για να εξασφαλίσω μια πιο σταθερή συνεργασία και ένα καλύτερο αποτέλεσμα για όλους;

Ωραία, αυτό θα κάνω!

“Χμ, ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση”, σκέφτεσαι κοιτάζονταςμια δράση για δημιουργία ενόςapplication που θα ενθαρρύνει τους χρήστεςτου να φυτέψουν ένα δέντρο στηνπόλη τους.”

Ο game developer του Serious Game επί τω έργω

Όσο οι δράσεις βρίσκονται υπό υλοποίηση,  ας παρακολουθήσω ένα σεμινάριο. Μπορεί να μάθω κάποια trends για την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

“17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη”- Ενδιαφέρον ακούγεται! Θα κερδίσω και επιπλέον εμπειρία και πόντους. “Καλησπέρα κυρίες και κύριοι, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε για τους 17 ΣΒΑ και πώς μπορούν οι εταιρείες μας να συμβάλουν σε αυτούς.  Οι στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη ή αλλιώς SDGs από τις λέξεις Sustainable Development Goals είναι μία δέσμη στόχων που αφορά τη μελλοντική διεθνή ανάπτυξη. Θεσπίστηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών μέσα από την Agenda 2030 και όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την υλοποίησή τους… ”Ω, τι είναι αυτό; Ένα ερωτηματολόγιο. Ωραία ας το απαντήσω, ώστε να κερδίσω πόντους εμπειρίας!

Πίσω στο γραφείο… Οι δράσεις υλοποιήθηκαν, ήρθε η ώρα να δω τον αντίκτυπο που είχαν. Αχά, είχαν μεγάλο αντίκτυπο στα SDGs για την εκπαίδευση και μου έδωσαν και αρκετούς πόντους εμπειρίας. Μάλιστα, αυτές που υποστήριξα κατά 100% ή 120% και ήταν αντίστοιχες της στρατηγικής μου, απέδωσαν περισσότερους πόντους! Σύντομα θα περάσω στο επόμενο level! Οι δράσεις υλοποιήθηκαν! Ήρθε η ώρα να δω τον αντίκτυπο που είχαν στους SDGs σε σχέση με τη στρατηγική της εταιρείας.

Τα πρώτα demo screens του Serious Game από το training

…Μετά από κάποιες αποφάσεις και εκπαιδεύσεις το Level ανεβαίνει. Νέες εμπειρίες ξεκλειδώνουν! Τώρα μπορείς να κάνεις meeting με το τμήμα CSR  ώστε να αυξηθεί το budget του τμήματος και να μπορείς να υποστηρίζεις περισσότερα έργα. Επίσης μπορείς να θέσεις νέους στόχους και στρατηγική και να κερδίσεις περισσότερους πόντους επιτυγχάνοντας νέα achievements. 

Επιλογή στρατηγικής

Κάνε networking με οργανισμούς, γνώρισέ τους, μάθε για το έργο τους και τον αντίκτυπό του και μείωσε το χρόνο reporting. Ξεκλείδωσε και άλλα levels και δήλωσε συμμετοχή σε διαγωνισμούς! Πάρε βραβεία και μετάτρεψε την εταιρεία σε πρωτοπόρο GAM στον τομέα της. Χάραξε την κοινωνική ταυτότητα και κουλτούρα της εταιρείας προς τη συμβολή στα SDGs και φτάσε στο υψηλότερο επίπεδο!

Reporting

Γιατί να οργανώσετε μια δράση εκπαίδευσης για το προσωπικό μέσα από το serious game;

Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι μια από τις πιο σημαντικές για την εταιρεία δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Το serious game μπορεί να δώσει ένα διαφορετικό τόνο στην εκπαίδευση του προσωπικού, προσφέροντας το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης σε κάθε παίκτη. Επιπλέον, κάθε παίκτης μπορεί να συνεχίζει να παίζει το serious game και εκτός εκπαίδευσης, μέσα από το smartphone ή το tablet του.

Επίσης, μέσα από το serious game, κάθε παίκτης μπορεί να διαμορφώσει τη δική του κοινωνική στρατηγική, η οποία σε συνδυασμό με όλους τους άλλους παίκτες, μπορεί να καθοδηγήσει και την εταιρεία ως προς το τι ευαισθητοποιεί και ενδιαφέρει περισσότερο τους εργαζόμενούς της.

Kάθε  παίκτηςμπορεί να διαμορφώσει τη δική του κοινωνική στρατηγική, η οποία σε συνδυασμό με όλους τους άλλους παίκτες, μπορεί να καθοδηγήσει την εταιρεία ως προς τη στρατηγική της.

Πώς μπορώ να οργανώσω μια δράση εκπαίδευσης του προσωπικού μέσα από το serious game;

Αυτή την περίοδο το serious game του έργου Small Buddies βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Όσες εταιρείες το επιθυμούν, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με το δίκτυο Small Buddies και να συνδιαμορφώσουν κάποια χαρακτηριστικά του serious game, ώστε να είναι ακόμα πιο κοντά στις ανάγκες τους.

Σε λίγους μήνες το serious game θα είναι διαθέσιμο και το δίκτυο Small Buddies θα σας προσκαλέσει σε εργαστήρια εκπαίδευσης ή θα σας βοηθήσει για να οργανώσετε εντός της εταιρείας αντίστοιχα εργαστήρια.

Leave a Reply