You are currently viewing Παίζουμε και μαθαίνουμε για τους SDGs

Παίζουμε και μαθαίνουμε για τους SDGs

Η πρώτη έκδοση του Serious game “CSR MANAGER” είναι έτοιμη!

Σας κινητοποιεί από προσωπικό ενδιαφέρον να παίξετε και να μάθετε για τους SDGs;

Θέλετε να συνδυάσετε τις δράσεις του οργανισμού σας με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης;

Σας ενδιαφέρει να εκπαιδεύσετε το προσωπικό της εταιρείας σας στους SDGs και στη στρατηγική σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης;

ΚΑΤΕΒAΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ SERIOUS GAME ΤΟΥ SMALL BUDDIES “CSR MANAGER”

Γιατί να οργανώσετε μια δράση εκπαίδευσης για το προσωπικό της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ μέσα από το serious game;

Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι μια από τις πιο σημαντικές για την εταιρεία δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Το serious game μπορεί να δώσει έναν διαφορετικό τόνο στην εκπαίδευση του προσωπικού, προσφέροντας το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης σε κάθε παίκτη.

Επιπλέον, κάθε παίκτης μπορεί να συνεχίζει να παίζει το serious game και εκτός εκπαίδευσης μέσα από το smartphone ή το tablet του. Επίσης, μέσα από το serious game κάθε παίκτης μπορεί να διαμορφώσει τη δική του εταιρική κοινωνική στρατηγική, η οποία σε συνδυασμό με όλους τους άλλους παίκτες μπορεί να καθοδηγήσει και την εταιρεία ως προς το τι ευαισθητοποιεί και ενδιαφέρει περισσότερο τους εργαζόμενούς της.

Γιατί να οργανώσετε μια δράση εκπαίδευσης για το προσωπικό του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ μέσα από το serious game;

Παρόλο που το serious game στοχεύει κυρίως στις εταιρείες, είναι σημαντικό οι οργανισμοί τόσο του δικτύου Small Buddies όσο και ευρύτερα οι οργανισμοί της κοινωνίας των πολιτών, να αποκτήσουν μια κοινή γλώσσα με τις εταιρείες. Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι το κομβικό σημείο ανάμεσα σε εταιρείες, οργανισμούς, πολίτες και πολιτεία.

Παίζοντας το παιχνίδι, τόσο οι κύριοι εκπρόσωποι του οργανισμού όσο και τα μέλη αποκτούν γνώσεις σχετικά με την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που τους είναι πολύτιμες για τη χάραξη στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ SERIOUS GAME

Μόλις έχεις αναλάβει τη θέση του υπεύθυνου για την επιλογή δράσεων χορηγίας στο τμήμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR). Ο υπολογιστής σου είναι γεμάτος με χορηγικά αιτήματα, προτάσεις για δράσεις ΕΚΕ και e-mail που έχουν στείλει οργανισμοί που δουλεύουν πάνω σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Εσύ θα πρέπει να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές για να αυξήσεις τον κοινωνικό αντίκτυπο της εταιρείας σου με συνέπεια στη στρατηγική που έχει χαράξει. Πρώτα από όλα …

Starting screen από το παιχνίδι

Χάραξη στρατηγικής Ποιοι είναι οι πυλώνες που θέλω να υποστηρίξει η εταιρεία;

Περιβάλλον; Εκπαίδευση; Διαβίωση; Οικονομία; Υγεία; Δικαιώματα; Θα στηρίξω αρκετά την Εκπαίδευση (2 αστεράκια) και επίσης τα δικαιώματα (1 αστεράκι).

Επιλογή στρατηγικής

Αφού ορίσω τη στρατηγική, ήρθε η ώρα να επιλέξω κάποια πρόταση ώστε να την υλοποιήσω σε συνεργασία με κάποιον οργανισμό της κοινωνίας των πολιτών. Ας δω λοιπόν στον υπολογιστή τα email μου για σχετικές προτάσεις συνεργασίας…. “Αποκατάσταση υδάτινων οικοσυστημάτων” … Χμ, δεν είναι σχετικό με τη στρατηγική μου, σκέφτεσαι. “Ενισχυτική διδασκαλία μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες”… Αυτό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Ταιριάζει σίγουρα και με τη στρατηγική για την Εκπαίδευση. Θα το επιλέξω να το υποστηρίξουμε με 120% επί του ποσού χρηματοδότησης που ζητάει ο οργανισμός. “Αύξηση γυναικών σε θέσης ευθύνης”… Ενδιαφέρον και αυτό. Εντάσσεται στη στρατηγική μας για τα δικαιώματα. Θα το υποστηρίξω και αυτό με 100%.

Ένα νέο report για την δράση EKE

Ένα νέο report!

Για να δω. Ο οργανισμός που υλοποιεί το έργο μάς έστειλε ένα σύντομο report. “Ναι, καλά σκέφτηκα ότι τα έργα αυτά ήταν σε αντιστοιχία με τη στρατηγική που χάραξα στην πολιτική της εταιρίας για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη! A-ha! Βλέπω στο report και τους συγκεκριμένους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που υποστήριξε η εταιρεία μέσω της υλοποίησης αυτού του έργου. Εξαιρετικά! Επίσης, κέρδισα πόντους εμπειρίας! Θα καταφέρω να ανέβω επίπεδο!”

Καινούριο Training!

Ευκαιρία να μάθω περισσότερα για κάθε Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης. Έχει ξεκλειδωθεί ο στόχος 4 για την Ποιοτική εκπαίδευση και ο στόχος 5 για την Ισότητα φύλων. Ας επιλέξω τον στόχο 4 να μάθω περισσότερα. Χμ!

Training πανω στα 17 SDGs

Ενδιαφέρουσα παρουσίαση, για να δούμε τώρα τι έμαθα!…

Quiz για να τσεκάρεις τις γνώσεις που πήρες

Τα πήγα εξαιρετικά! Απάντησα σωστά και στα 3 ερωτήματα του ερωτηματολογίου και κέρδισα έξτρα πόντους εμπειρίας. Ωπ, τι είναι αυτό; Χμ..

Networking!

Ενδιαφέρον αυτό. Για να δούμε τι κάνει! Ένας νέος οργανισμός της κοινωνίας των πολιτών. Με κύριο έργο την εκπαίδευση. Θα ήταν καλό να επικοινωνήσουμε για να μάθουμε περισσότερα για το έργο του! Aαα! Νέες προτάσεις. Ο νέος οργανισμός φαίνεται δεν έχασε χρόνο και μου έστειλε νέες προτάσεις, σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας. Βραβείο καινοτομίας! Καθώς υποστήριξα οργανισμούς με καινοτόμο δράση, κέρδισα επιπλέον πόντους! Δεν το περίμενα! Εξαιρετικό!

Παρουσίαση λέει, στην ομάδα της εταιρείας. Για να δούμε πώς θα τα πάω στο θέμα “Δράσεις ΕΚΕ σχετικές με το περιβάλλον”. Θα επιλέξω να βάλω το “τη γεωργία και την αγροτοδιατροφή” και το “τη βιώσιμη ενέργεια, το νερό και την αποχέτευση” στην παρουσίαση. Για να δούμε πώς θα πάει. Super! Η παρουσίαση άρεσε πολύ στην εταιρεία και αύξησε τον ρυθμό έγκρισης/ επεξεργασίας των αιτημάτων χρηματοδότησης και υλοποίησης των δράσεων ΕΚΕ του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Αν τα καταφέρω ξανά, θα αυξήσω πολύ τη χρηματοδότηση και θα μπορώ να υποστηρίζω περισσότερες προτάσεις.

Παρουσιάσεις για την καλύτερη κατανόηση της ΕΚΕ

Πώς μπορώ να οργανώσω μια τέτοια δράση;

Η πρώτη έκδοση του serious game είναι εδώ για να την κατεβάσετε και να παίξετε!

Συγκεκριμένα, για τις εταιρείες από το φθινόπωρο θα διοργανωθούν από το δίκτυο Small Buddies παρουσιάσεις και εργαστήρια για την εκπαίδευση του προσωπικού τους μέσα από το παιχνίδι.

Τα εργαστήρια αυτά θα οργανωθούν ανάλογα με τις συνθήκες με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά. Στις εταιρίες θα αποσταλούν προσκλήσεις για τη συμμετοχή τους, ενώ μπορούν σε επικοινωνία μαζί μας να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους και αυτόνομα, παίζοντας το serious game. Εγγραφείτε στο Newsletter και το E-magazine του έργου για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις εξελίξεις.

Επιτεύγματα που ενθαρρύνουν τους παίκτες να συνεχίσουν το παιχνίδι

Εγγραφείτε στο Newsletter και το E-magazine του έργου για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις εξελίξεις.

Κέρδισε επιτεύγματα με βάση τους δείκτες σε διάφορους τομείς των συνεργαζόμενων οργανισμών

Νέα επίπεδα και προκλήσεις!

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Leave a Reply