ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ

H ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη (απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Θεάτρου Κούκλας Γαλλίας με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάσση). Προτείνουμε ένα θέαμα κούκλας και ηθοποιού, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο.
Για τις 15 παραγωγές έχει επιχορηγηθεί από το 2000, από το ΥΠΠΟΑ 8 φορές, για το καλλιτεχνικό έργο και 3 φορές για το κοινωνικό της έργο και έχει υποστηριχθεί από επιμορφωτικά Iνστιτούτα της Ευρώπης, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Δήμο Αθηναίων, και άλλους εκπαιδευτικούς και ιδιωτικούς φορείς όπως και από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.
Παρουσιάζει παραστάσεις σε θέατρα και φεστιβάλ με διεθνείς διακρίσεις.
Οργανώνει σεμινάρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες, για να μεταδώσει τη γνώση του θεάτρου κούκλας σε όλους, αλλά κυρίως να τους ενδυναμώσει μέσα από τα οφέλη του.

Από το 2019 υλοποιούμε το πρώτο πανελλήνιο διαδικτυακό πρόγραμμα και μαθητικό διαγωνισμό «Κουκλοπαίζουμε» που αφορά την χρήση της κούκλας στην εκπαίδευση. Έχει λάβει την αναγνώριση των εκπαιδευτικών επεκτείνεται συνεχώς. Προσφέρουμε εκπαίδευση και καθοδήγηση στην ιστοσελίδα μας και με τακτά διαδικτυακά σεμινάρια πανελλαδικά.
Δημιουργούμε πλατφόρμα με οργανωμένο διαδικτυακό υλικό και ενημερωτικό blog για την κούκλα, ένα μαθησιακό εργαλείο στην εκπαίδευση, την οικογένεια και τις ευπαθείς ομάδες για παιδιά και ενήλικες.
Όραμά μας είναι το πρόγραμμα να αποκτήσει παγκόσμια απήχηση. Να συμβάλλει σε μια διαδραστική εκπαίδευση και γενικότερα σε μια δημιουργική κοινωνία. Να διαπλάσσει νέους, ευφάνταστους πολίτες με δεξιότητες που θα προσαρμόζονται στις προκλήσεις του αβέβαιου μέλλοντος.

Υποστηρικτές: ΥΠΠΟΑ , ΥΠΑΙΘ, ΙΕΠ, Περιφέρεια Αττικής, Όμιλος ΤΙΤΑΝ, Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ελλάδος, ΕΡΤ