
ΣΤΟΧΟΣ 2- ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΕΙΝΑ
Το 31,3% των Ελλήνων βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, 21,1% σε υλική στέρηση και το 15,6% διαβιεί σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας
ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 2
Γνωρίστε τα μέλη του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στον Στόχο 2- Μηδενική πείνα
ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 2
Διαβάστε τα τελευταία νέα και δράσεις των μελών του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στο Στόχο 2- Μηδενική Πείνα
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ 2 ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΕΙΝΑ
Διαβάστε τις τελευταίες συζητήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο του Small Buddies για το Στόχο 2- Μηδενική Πείνα
ΜΕΛΗ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
-
Στόχος 2 testJune 18, 2020/0 Comments
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Για να συνομιλήσετε παρακαλούμε κάντε πρώτα αίτημα για registration.
Για να απαντήσετε σε κάποιο Topic παρακαλούμε επιλέξτε το και πατήστε Reply.
Πριν δημιουργήσετε νέο Topic βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο. Το topic θα εγγριθεί από τον administrator
- This forum has 4 topics, and was last updated 1 year, 4 months ago by
PgyVoica.
-
- Topic
- Voices
- Posts
- Last Post
-
-
Weather online forecast webpage with high-precision satellite current data: map,
Started by:
PgyVoica
- 1
- 1
- 1 year, 4 months ago
-
Detailed satellite world map with clear search system countries and cities and u
Started by:
HTPJohonee
- 1
- 1
- 1 year, 5 months ago
-
Συζήτηση για μελλοντικές Δράσεις για την μείωση της πείνας στην Ελλάδα
Started by:
admin
- 0
- 1
- 4 years, 9 months ago
-
Weather online forecast webpage with high-precision satellite current data: map,
-
- You must be logged in to create new topics.
Recent Topics
- Weather online forecast webpage with high-precision satellite current data: map,
- Detailed satellite world map with clear search system countries and cities and u
- Συζήτηση για μελλοντικές Δράσεις για την μείωση της πείνας στην Ελλάδα
- Συλλογή στοιχείων για την πείνα και την επισιτιστική κρίση στην Ελλάδα
- Ανταλλαγή καλών πρακτικών για την καταπολέμιση της επισιτιστικής κρίσης
Forums
- Small Buddies
- Sustainable Development Goals General
- 1st SDG- Μηδενική Φτώχια
- 2nd SDG- Μηδενική Πείνα
- 3rd SDG- Καλή υγεία και ευημερία
- 4th SDG- Ποιοτική Εκπαίδευση
- 5th SDG- Ισότητα των φύλων
- 6th SDG- Καθαρό Νερό και Αποχέτευση
- 7th SDG- Φθηνή και καθαρή Ενέργεια
- 8th SDG- Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη
- 9th SDG- Βιομηχανία καινοτομία και υποδομές
- 10th SDG- Λιγότερες ανισότητες
- 11th SDG- Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες
- 12th SDG- Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή
- 13th SDG- Δράση για το κλίμα
- 14th SDG- Ζωή στο νερό
- 15th SDG- Ζωή στη στεριά
- 16th SDG- Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί θεσμοί
- 17th SDG- Συνεργασία για τους στόχους
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
Είναι ώρα να ξανασκεφτούμε το πώς καλλιεργούμε, μοιραζόμαστε και καταναλώνουμε την τροφή μας. Αν αξιοποιηθούν σωστά, η γεωργία, η δασοπονία και η αλιεία, τότε θα μπορέσουν να παράσχουν θρεπτική τροφή για όλους και να δημιουργήσουν εισοδήματα, στηρίζοντας έτσι την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη της περιφέρειας και προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον. Σήμερα, το έδαφος, το γλυκό νερό, οι ωκεανοί, τα δάση και η βιοποικιλότητα υποβαθμίζονται με ταχείς ρυθμούς. Η κλιματική αλλαγή ασκεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους πόρους από τους οποίους εξαρτόμαστε, αυξάνοντας έτσι κινδύνους που συνδέονται με καταστροφές όπως οι ξηρασίες και οι πλημμύρες. Πολλοί άνδρες και γυναίκες της περιφέρειας δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα με τη γη τους, οπότε και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε πόλεις αναζητώντας για ευκαιρίες. Χρειάζεται μία βαθιά αλλαγή στο παγκόσμιο σύστημα τροφίμων και γεωργίας αν πρόκειται να σιτίσουμε τα 795 εκατομμύρια ανθρώπους που πεινάνε σήμερα και τα επιπλέον 2 δισεκατομμύρια που αναμένονται να φτάσουν μέχρι το 2050.Ο τομέας των τροφίμων και της γεωργίας προσφέρει λύσεις-κλειδιά για την ανάπτυξη ενώ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας.
2.1
Έως το 2030, τερματισμός της πείνας και διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανθρώπων, ιδίως των φτωχών και των ανθρώπων που βρίσκονται σε ευάλωτες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, σε ασφαλή, θρεπτική και επαρκή τροφή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
2.2
Έως το 2030, τερματισμός όλων των μορφών κακής διατροφής, επιτυγχάνοντας, έως το 2025, τους διεθνώς συμφωνηθέντες στόχους για την καχεξία και την εξασθένηση των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών, καθώς και αντιμετώπιση των διατροφικών αναγκών των έφηβων κοριτσιών, των εγκύων, των γυναικών που θηλάζουν και των ηλικιωμένων ανθρώπων.
2.3
Εως το 2030, διπλασιασμός της αγροτικής παραγωγικότητας και των εισοδημάτων των μικροπαραγωγών τροφίμων, ιδίως των γυναικών, των αυτόχθονων λαών, των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων, των βοσκών και των ψαράδων, μέσω της ασφαλούς και ισότιμης πρόσβασης στη γη, άλλων παραγωγικών πόρων και εισροών, της γνώσης, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, καθώς και αγορών και ευκαιριών για προστιθέμενη αξία και μη αγροτική απασχόληση.
2.4
Έως το 2030, διασφάλιση της χρήσης βιώσιμων συστημάτων παραγωγής τροφίμων και της εφαρμογής ανθεκτικών γεωργικών πρακτικών που αυξάνουν την παραγωγικότητα και την παραγωγή, που συμβάλλουν στη διατήρηση των οικοσυστημάτων, που ενισχύουν την ικανότητα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, στα ακραία καιρικά φαινόμενα, στην ξηρασία, στις πλημμύρες και άλλες καταστροφές, και που βελτιώνουν σταδιακά την ποιότητα της γης και του εδάφους.
2.5
Έως το 2020, διατήρηση της γενετικής ποικιλίας των σπόρων, των καλλιεργούμενων φυτών, των εκτρεφόμενων και των οικόσιτων ζώων και των συγγενικών τους άγριων ειδών, μέσω της σωστής διαχείρισης, της χρήσης δια περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και προαγωγή της πρόσβασης στη δίκαιη και ισότιμη κατανομή των ωφελημάτων που προκύπτουν από τη χρήση των γενετικών πόρων και της συναφούς παραδοσιακής γνώσης, με βάση τα διεθνώς συμφωνηθέντα.
2.6
Αύξηση των επενδύσεων, μέσω της ενισχυμένης διεθνούς συνεργασίας, στις υποδομές της υπαίθρου, στην αγροτική έρευνα και στις υπηρεσίες γεωργικών εφαρμογών, στην τεχνολογική ανάπτυξη και στις τράπεζες φυτικών και ζωικών γονιδίων, έτσι ώστε να ενισχυθεί η αγροτική παραγωγική ικανότητα στις αναπτυσσόμενες, και ιδίως στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.
2.7
Διόρθωση και αποτροπή εμπορικών περιορισμών και στρεβλώσεων στις παγκόσμιες γεωργικές αγορές, μέσω της παράλληλης εξάλειψης όλων των μορφών εξαγωγικών γεωργικών επιδοτήσεων και όλων των εξαγωγικών μέτρων με ισοδύναμο αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εντολή του Αναπτυξιακού Γύρου της Ντόχα.
2.8
Υιοθέτηση μέτρων που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των αγορών των βασικών προϊόντων διατροφής και των παραγώγων τους και διευκολύνουν την έγκαιρη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με τις αγορές, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που σχετίζονται με τα αποθέματα τροφίμων, προκειμένου να διευκολυνθεί ο περιορισμός της ακραίας αστάθειας των τιμών.