ΣΤΟΧΟΣ 10-ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού στην Ελλάδα κατέχει το 42% του καθαρού πλούτου. 67% του πληθυσμού έχει ρευστότητα χαμηλότερη από το 1⁄4 του εισοδηματικού ορίου φτώχειας. Μόλις το 13,3% ατόμων με περιορισμό δραστηριότητας ή αναπηρία έχει ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ η χώρα κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας 37,2%

ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 10- ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Γνωρίστε τα μέλη του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στον Στόχο 10- Λιγότερες ανισότητες

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 10

Διαβάστε τα τελευταία νέα και δράσεις των μελών του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στο Στόχο 10-Λιγότερες ανισότητες

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ 10- ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε τις τελευταίες συζητήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο του Small Buddies για το Στόχο 10-Λιγότερες ανισότητες

ΜΕΛΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

challedu

inclusion|games|education

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, κοινωνικοποίηση ευάλωτων και μη ομάδων πληθυσμού μέσα από παιχνίδια και game-based μεθόδους.

heterart

Η HeterArt σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις εξοικείωσης με την Ετερότητα με στόχο η Τέχνη να γίνει γέφυρα επικοινωνίας, την αναβάθμιση του Πολιτιστικού Τοπίου και την ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων.

artogether

τεχνη ατομων με και χωρισ αναπηρια

Όραμά μας είναι η ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη και τον πολιτισμό τόσο ως θεατών όσο και ως δημιουργών και η συνεργασία μέσω της τέχνης ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

πρασσειν αλογα

εικαστικο θεατρο κουκλας

Εικοσαετή κατάρτιση, καλλιτεχνική δημιουργία στην τέχνη του Θεάτρου Κούκλας και κοινωνικό έργο καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

alzheimer hellas

ομοσπονδια alhzeimer και συναφων διαταραχων

Σκοποί μας είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια, αλλά και των περιθαλπόντων τους. Το σωματείο αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 5.500 μέλη.

eyes of light

ενδυναμωση ανθρωπων με σοβαρεσ ασθενιες

Οραματιζόμαστε μια κοινωνία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες, αντλούν δύναμη και χαρά μέσα από την τέχνη. Με δημιουργικά προγράμματα, συμμετοχική τέχνη και θεραπευτική φωτογραφία, καλλιεργούμε τις συνθήκες για ενδυνάμωση, ευεξία και κοινωνική σύνδεση των ασθενών με καρκίνο.

3 school synergy snacks

ενταξη ευαλωτων ομαδων

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων με όραμα την επαγγελματική αποκατάσταση και την αυτονόμηση νέων με νοητικές αναπηρίες και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές. Το προϊόντα μας είναι «Ενεργειακές Μπάρες Ξηρών Καρπών», με υψηλή θρεπτική αξία.

URBANA

µια πολη που µας χωρα ολ@

Στοχεύουμε στη διασφάλιση του δικαιώµατος στην πόλη για όλ@.Για το σκοπό αυτό σχεδιάζουµε δράσεις συµµετοχικού σχεδιασµού, υποστηρίζουµε τεχνικά αστικές αναπλάσεις και λειτουργούµε ως δίαυλοι επικοινωνίας µεταξύ των κοινοτήτων και των αρµόδιων φορέων.

διαβαζω για τους αλλους

ηχογραφησεις βιβλιων

Έχουμε όραμα κάθε πολίτης -βλέπων ή μη- να μπορεί να διαβάσει «Το Σπίτι του Ύπνου», «Το Εκκρεμές του Φουκώ» ή όποιο βιβλίο επιθυμεί. Αποστολή μας, η ισότιμη πρόσβαση για τους μη βλέποντες στη γνώση, στη μάθηση και στα βιβλία.

Κοι.Σ.Π.Ε. Διαδρομες

μοναδα ψυχικησ υγειασ

Έχουμε ως στόχο την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή ατόμων από ευάλωτες ομάδες, κυρίως με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Έχουμε παραγωγική και εμπορική ιδιότητα και λειτουργούμε υπό την εποπτεία και μέριμνα της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

    No posts found.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Για να συνομιλήσετε παρακαλούμε κάντε πρώτα αίτημα για registration

Για να απαντήσετε σε κάποιο Topic παρακαλούμε επιλέξτε το και πατήστε  Reply.

Πριν δημιουργήσετε νέο Topic βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο. Το topic θα εγγριθεί από τον administrator

HOME FORUMS 10th SDG- Λιγότερες ανισότητες

Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to create new topics.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

0 %
ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ
1 %
ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΙΣΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1990
1 %
ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ

Η διεθνής κοινότητα έχει κάνει σημαντικά βήματα με στόχο να απαλλάξει τους ανθρώπους από τη φτώχεια. Τα πιο ευάλωτα έθνη, δηλαδή οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, τα περίκλειστα αναπτυσσόμενα αλλά και τα μικρά νησιωτικά κράτη, συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο στη μείωση της φτώχειας. Εντούτοις, η ανισότητα συνεχίζει να υφίσταται ενώ παρατηρούνται μεγάλες διαφορές στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης και σε άλλα αγαθά. Επιπλέον, ενώ η διαφορά εισοδήματος μεταξύ χωρών έχει μειωθεί, η ανισότητα στο εσωτερικό των χωρών έχει αυξηθεί. Ολοένα και περισσότερο καλλιεργείται η πεποίθηση ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν επαρκεί για τη μείωση της φτώχειας, αν η εκείνη –η οικονομική ανάπτυξη- δεν είναι συμμετοχική και δεν περιλαμβάνει τις τρεις διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης: την οικονομική, την κοινωνική και την περιβαλλοντική.

10.1

Έως το 2030,  προοδευτική επίτευξη και διατήρηση της αύξησης του εισοδήματος για το κατώτερο  40% του πληθυσμού με ρυθμό  υψηλότερο  του μέσου εθνικού.

10.2

Έως το 2030,  ενδυνάμωση και προαγωγή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ένταξης όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, αναπηρίας, φυλής, εθνικότητας, καταγωγής, θρησκείας ή οικονομικής ή άλλης κατάστασης.

10.3

Διασφάλιση των ισότιμων ευκαιριών και μείωση των αποτελεσμάτων των ανισοτήτων, μέσω, μεταξύ άλλων, της εξάλειψης νόμων, πολιτικών και πρακτικών που επιτρέπουν διακρίσεις, και της προαγωγής των κατάλληλων νομοθεσιών, πολιτικών και δράσεων σε σχέση με αυτό το θέμα.

10.4

Υιοθέτηση πολιτικών, ιδιαίτερα φορολογικών και μισθολογικών, καθώς και πολιτικών κοινωνικής προστασίας, και προοδευτική επίτευξη μεγαλύτερης ισότητας.

10.5

Βελτίωση της ρύθμισης και της παρακολούθησης των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών και ιδρυμάτων, και ενίσχυση της εφαρμογής αυτών των ρυθμίσεων.

10.6

Διασφάλιση της ενισχυμένης εκπροσώπησης και φωνής των αναπτυσσόμενων χωρών στη λήψη αποφάσεων σε παγκόσμιους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς θεσμούς, προκειμένου να παρέχονται πιο αποτελεσματικοί, αξιόπιστοι, υπεύθυνοι και νομιμοποιημένοι θεσμοί.

10.7

Διευκόλυνση της μεθοδικής, ασφαλούς, ομαλής και υπεύθυνης μετανάστευσης και της κινητικότητας των ανθρώπων, μέσω της εφαρμογής σχεδιασμένων και καλά διαχειριζόμενων μεταναστατευτικών πολιτικών.

10.8

Εφαρμογή της αρχής της ειδικής και διαφοροποιημένης διαχείρισης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδίως προς τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, σύμφωνα με τις συμφωνίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

10.9

Ενθάρρυνση της δημόσιας αναπτυξιακής βοήθειας και των χρηματικών ροών, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων επενδύσεων, σε κράτη όπου εμφανίζεται μεγαλύτερη ανάγκη, και ιδίως στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, τις  αφρικανικές χώρες καθώς και στα μικρά αναπτυσσόμενα περίκλειστα και νησιωτικά κράτη, σύμφωνα με τα εθνικά τους σχέδια και προγράμματα.

10.10

Έως το 2030,  μείωση, σε ποσοστό λιγότερο του 3%, των εξόδων συναλλαγής για τα εμβάσματα των μεταναστών, και εξάλειψη των ροών εμβασμάτων με κόστος που υπερβαίνει το 5%.