Γίνε τώρα μέλος στο δίκτυο Small Buddies!

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Ο σκοπός του δικτύου Small Buddies είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον συνεργασίας και διαφάνειας μεταξύ οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών και των εταιρειών. Στόχοι του δικτύου είναι:

 • η εκπαίδευση οργανισμών και εταιρειών στα SDGs
 • η διαφάνεια οργανισμών και εταιρειών 
 • η προβολή του έργου των μικρών, νέων, καινοτόμων οργανισμών
 • η ταξινόμηση των δράσεων των οργανισμών σύμφωνα με τα SDGs
 • η προβολή του έργου εταιρειών σε συνεργασία με μικρούς, νέους, καινοτόμους οργανισμούς
 • η συνεργασία μεταξύ των οργανισμών-μελών με εταιρείες
 • η ενδυνάμωση των οργανισμών μελών

ΤΑ ΜΕΛΗ

challedu

inclusion | games | education

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, κοινωνικοποίηση ευάλωτων και μη ομάδων πληθυσμού μέσα από παιχνίδια και game-based μεθόδους.

kroma

e-magazine

Το KROMA προβάλει τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για τα κοινωνικά προβλήματα μέσω της Τέχνης.

myrtillo

cafe πολυχωροσ

Το Μyrtillo είναι Κoιν.Σ.Επ. Ειδικού σκοπού ή Ένταξης, που λειτουργεί ένα καφέ/πολυχώρο τέχνης-λόγου. Το 90% των εργαζομένων της ανήκει σε ευάλωτες ομάδες.

heterart

Η HeterArt σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις εξοικείωσης με την Ετερότητα με στόχο η Τέχνη να γίνει γέφυρα επικοινωνίας, την αναβάθμιση του Πολιτιστικού Τοπίου και την ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων.

artogether

τεχνη ατομων με και χωρισ αναπηρια

Όραμά μας είναι η ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη και τον πολιτισμό τόσο ως θεατών όσο και ως δημιουργών και η συνεργασία μέσω της τέχνης ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

Givmed

Share medicine share life

Στόχος μας είναι η πρόσβαση σε φάρμακα για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μέσω του συντονισμού δωρεών φαρμάκων από ιδιώτες, φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες αλλά και μεταξύ των κοινωφελών φορέων του δικτύου μας.

incommon

για πoλεις καλυτερες

Στόχος μας είναι η προώθηση της βιώσιμης και συμμετοχικής αστικής ανάπτυξης επιδιώκοντας να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των ελληνικών πόλεων. Παρέχουμε το χώρο, τα εργαλεία και την υποστήριξη στις κοινότητες ώστε να αποκτήσουν “φωνή” σε ένα υγιές αστικό περιβάλλον που θα μπορούν όλες/οι να απολαμβάνουν.

ithaca

mobile laundry for the homeless

Στόχος μας είναι η επανένταξη και στην αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και προσφέροντας θέσεις εργασίας σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες με εργασιακή εκπαίδευση και συμβουλευτική.

phaos

κοινωνικη καινοτομια

Eνεργοποιούμε και προωθούμε την κοινωνική οικονομία μέσω της κοινωνικής καινοτομίας, παρέχοντας προσβάσιμες υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν βιώσιμες λύσεις για την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανέλιξη.

πρασσειν αλογα

εικαστικο θεατρο κουκλας

Εικοσαετή κατάρτιση, καλλιτεχνική δημιουργία στην τέχνη του Θεάτρου Κούκλας και κοινωνικό έργο καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

πεκαμεα

προγραμμα ενταξης και κοινωνικοποιησης

Πιστοποιημένος οργανισμός για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας σε ενήλικες με κύρια διάγνωση τη Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες

epioni

greek carers network

To σωματείο επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνώριση της ανεπίσημης φροντίδας που παρέχουν οι συγγενείς ή φίλοι ενός ατόμου με χρόνια πάθηση ή αναπηρία και να εκπροσωπήσει και να δράσει για τους φροντιστές και τους πρώην φροντιστές, ανεξαρτήτου ηλικίας και ιδιαίτερων αναγκών.

50 και ελλασ

δικαιωματα ατομων 50+

Στοχεύουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων 50+ ετών μέσα από δράσεις ενδυνάμωσης και ενσωμάτωσης, προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματιών, συμβουλευτικής φορέων και επιστημονικής έρευνας για την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανέλιξη.

alzheimer hellas

ομοσπονδια alhzeimer και συναφων διαταραχων

Σκοποί μας είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια, αλλά και των περιθαλπόντων τους. Το σωματείο αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 5.500 μέλη.

eyes of light

ενδυναμωση ανθρωπων με σοβαρεσ ασθενιες

Οραματιζόμαστε μια κοινωνία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες, αντλούν δύναμη και χαρά μέσα από την τέχνη. Με δημιουργικά προγράμματα, συμμετοχική τέχνη και θεραπευτική φωτογραφία, καλλιεργούμε τις συνθήκες για ενδυνάμωση, ευεξία και κοινωνική σύνδεση των ασθενών με καρκίνο.

3 school synergy snacks

ενταξη ευαλωτων ομαδων

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων με όραμα την επαγγελματική αποκατάσταση και την αυτονόμηση νέων με νοητικές αναπηρίες και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές. Το προϊόντα μας είναι «Ενεργειακές Μπάρες Ξηρών Καρπών», με υψηλή θρεπτική αξία.

birdland

ΚΟΙΝΣΕΠ εταιρεια αφισοκολλησης

Οι κύριες δραστηριότητές μας είναι η τοποθέτηση αφισών, οι διανομές εντύπων και οι εκτυπώσεις. Εργαζόμαστε με κοινωνικά και περιβαλλοντικά sustainable τρόπο, προσφέροντας μόνιμες θέσεις εργασίας σε άτομα με ιδιαιτερότητες, συλλέγοντας και ανακυκλώνοντας χαρτί στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας.

URBANA

µια πολη που µας χωρα ολ@

Στοχεύουμε στη διασφάλιση του δικαιώµατος στην πόλη για όλ@.Για το σκοπό αυτό σχεδιάζουµε δράσεις συµµετοχικού σχεδιασµού, υποστηρίζουµε τεχνικά αστικές αναπλάσεις και λειτουργούµε ως δίαυλοι επικοινωνίας µεταξύ των κοινοτήτων και των αρµόδιων φορέων.

καθετη

αειφοροσ αναπτυξη

Η Καθετή είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ένα πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο για την αειφόρο ανάπτυξη του Πόρου, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων μέσα από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

οχι Παιζουμε ΑΜΚΕ

UrbanDig Project

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε κοινοτικά, εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση των γενικών συνθηκών διαβίωσης (well-being).

Curious IQ

(Re)upskill your talent

We strive to develop marginalised talent and (re)upskill them with the most high in-demand digital skills with the ultimate goal to help them enter the rapidly growing tech industry in Greece.

διαβαζω για τους αλλους

ηχογραφησεις βιβλιων

Έχουμε όραμα κάθε πολίτης -βλέπων ή μη- να μπορεί να διαβάσει «Το Σπίτι του Ύπνου», «Το Εκκρεμές του Φουκώ» ή όποιο βιβλίο επιθυμεί. Αποστολή μας, η ισότιμη πρόσβαση για τους μη βλέποντες στη γνώση, στη μάθηση και στα βιβλία.

Κοι.Σ.Π.Ε. Διαδρομες

μοναδα ψυχικησ υγειασ

Έχουμε ως στόχο την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή ατόμων από ευάλωτες ομάδες, κυρίως με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Έχουμε παραγωγική και εμπορική ιδιότητα και λειτουργούμε υπό την εποπτεία και μέριμνα της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Phonoquest

ανθρωπινη φωνη

Ο οργανισμός μας δραστηριοποιείται πολύπλευρα στην ολιστική αντιμετώπιση ζητημάτων της ανθρώπινης φωνής. Βασικός άξονάς μας είναι η οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων για την υγεία της φωνής και η εκπαίδευση των επαγγελματιών στην πρακτική εφαρμογή των γνωστικών εργαλείων.

diversity united

ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων, κυρίως γυναικών, νέων και παιδιών προσφύγων, μέσω συμμετοχικών και καλλιτεχνικών διαδικασιών, για έναν καλύτερο πιο συμπεριληπτικό κόσμο. Ταυτόχρονα ευαισθητοποιούμε και κινητοποιούμε την υπόλοιπη κοινωνία πολιτών.

Genderhood

εμφυλη ισοτητα

Προάγουμε την έμφυλη ισότητα και την πρόληψη των έμφυλων στερεοτύπων. Υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της ενεργού μάθησης και των πρακτικών τέχνης. Η αποστολή του Genderhood είναι η ενδυνάμωση κοινοτήτων όλων των ηλικιών ώστε ανεξάρτητα να συνδιαμορφώσουν έναν κόσμο έμφυλης ισότητας.

soffa

social fashion factory

Είμαστε ένα δημιουργικό στούντιο παραγωγής, όπου σχεδιαστές μόδας και επαγγελματίες του χώρου συνεργάζονται με σκοπό την παραγωγή περιβαλλοντικά βιώσιμων ρούχων που έχουν και θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Σκοπός μας είναι η ενδυνάμωση και η εργασιακή ένταξη γυναικών θυμάτων εμπορίας και σε κίνδυνο εκμετάλλευσης στοχεύοντας στη κοινωνική τους ένταξη και την ισότητα των φύλων.

househub

ευ ζην

Οραματιζόμαστε μια κοινωνία πιο ισότιμη, πιο ανοιχτή στη διαφορετικότητα και στη σύμπραξη των ατόμων μεταξύ τους. Στον συνεργατικό χώρο του HouseHub έρχονται μαζί επαγγελματίες, εταιρείες και οργανώσεις και δημιουργούν συνέργειες με στόχο την ενδυνάμωση του ατόμου και το ευ ζην της οικογένειας μέσα σε ένα διαγενεακό κλίμα.

OPEN LAB ATHENS

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αποτελεί ένα εργαστήριο ψηφιακής έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής. Στοχεύει στην υποστήριξη και επέκταση της συνεργασίας μέσω του σχεδιασμού ψηφιακής τεχνολογίας και συμμετοχικού σχεδιασμού, μέσω της συμμετοχικής έρευνας με κοινότητες και οργανώσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη κοινωνικών και τεχνολογικών καινοτομιών.

Ινστιτουτο Μελετης της Τοπικης Ιστοριας και της Ιστοριας των Επιχειρησεων

Στοχεύει στην προαγωγή των ερευνών που σχετίζονται με την τοπική ιστορία και την ιστορία των επιχειρήσεων στη χώρα μας.

WOMEN ON TOP

Στοχεύει στην επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και στην ισότητα στην αγορά εργασίας. Με εργαλεία το mentoring, την επαγγελματική επιμόρφωση, τη συμβουλευτική, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τη δημιουργία περιεχομένου, επιδιώκει να στηρίξει τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες και να εμπνεύσει το περιβάλλον τους.

ΟΔΗΓΟΙ

 • Ποιες είναι οι αξίες και οι στόχοι του δικτύου;
 • Ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε;
 • Τι είναι τα SDGs και η ΕΚΕ;
 • Ποια είναι τα οφέλη συμμετοχής στο δίκτυο;
 • Ποιοι οργανισμοι μπορούν να γίνουν μέλη του δικτύου;

Κατεβάστε τον οδηγό πατώντας εδώ

 • Ποια είναι τα βήματα για να γίνει ένας οργανισμός μέλος του δικτύου;
 • Ποιοι είναι οι άξονες επιλογής μελών;
 • Ποια είναι τα απαραίτητα στοιχεία για την εγγραφή στο δίκτυο;
 • Πως γίνεται η επικοινωνία με οργανισμούς προς ένταξη;
 • Φόρμα αίτησης

Κατεβάστε τον οδηγό πατώντας εδώ

 • Πως θα προβληθουν τα μέλη του δικτύου;
 • Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την προβολή του οργανισμού μου μέσα από το δίκτυο;
 • Ποια μέσα θα χρησιμοποιηθούν για την προβολή των μελών;
 • Πως γίνεται η επικοινωνία με οργανισμούς ώστε να προβληθούν οι δράσεις τους;

Κατεβάστε τον οδηγό πατώντας εδώ

 • Βοηθητικά έγγραφα για την διαφάνεια του οργανισμού
 • Βοηθητικά έγγραφα για την προβολή του οργανισμού 
 • Βοηθητικά έγγραφα για την προώθηση δράσεων ΕΚΕ σε εταιρείες
 • Επιπλέον βοηθητικά έγγραφα και συμβουλές

Κατεβάστε τον οδηγό πατώντας εδώ

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

Οι οργανισμοί μέλη του δικτύου Small Buddies έχουν πολλαπλά οφέλη

 • εκπαίδευση στα SDGs και αντιστοίχιση των δράσεών τους σύμφωνα με αυτά
 • εκπαίδευση στην δημιουργία υλικού για την προώθηση του έργου τους σε εταιρείες
 • προβολή του έργου τους μέσα από τις δράσεις συνηγορίας του έργου Small buddies
 • προβολή του αντικτύπου των δράσεών τους μέσα από social media, ιστοσελίδα και emagazine του έργου
 • προσφορά διαύλων επικοινωνίας με εταιρείες
 • ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των μελών
 • συνεργασία με άλλους οργανισμούς μέλη του δικτύου

Ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους!

Κατεβάστε τώρα τον κατάλογο εταιρειών με δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα με βάση τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης!