ΣΤΟΧΟΣ 11- ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 20.000 άστεγοι στην Ελλάδα εκ των οποίων οι 9.000 ζούνε στην Αθήνα. Ο δημόσιος χώρος στις περισσότερες πόλεις μετασχηματίζεται με τρόπους που υπονομεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα του και τη λειτουργία του ως χώρο συμμετοχής και συνάντησης και ως φυσικό υποδοχέα της δημόσιας σφαίρας.

ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 11- ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Γνωρίστε τα μέλη του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στον Στόχο 11- Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 11

Διαβάστε τα τελευταία νέα και δράσεις των μελών του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στο Στόχο 11- Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ 11- ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε τις τελευταίες συζητήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο του Small Buddies για το Στόχο 11- Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες

ΜΕΛΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

heterart

Η HeterArt σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις εξοικείωσης με την Ετερότητα με στόχο η Τέχνη να γίνει γέφυρα επικοινωνίας, την αναβάθμιση του Πολιτιστικού Τοπίου και την ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων.

alzheimer hellas

ομοσπονδια alhzeimer και συναφων διαταραχων

Σκοποί μας είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια, αλλά και των περιθαλπόντων τους. Το σωματείο αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 5.500 μέλη.

URBANA

µια πολη που µας χωρα ολ@

Στοχεύουμε στη διασφάλιση του δικαιώµατος στην πόλη για όλ@.Για το σκοπό αυτό σχεδιάζουµε δράσεις συµµετοχικού σχεδιασµού, υποστηρίζουµε τεχνικά αστικές αναπλάσεις και λειτουργούµε ως δίαυλοι επικοινωνίας µεταξύ των κοινοτήτων και των αρµόδιων φορέων.

καθετη

αειφοροσ αναπτυξη

Η Καθετή είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ένα πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο για την αειφόρο ανάπτυξη του Πόρου, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων μέσα από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

οχι Παιζουμε ΑΜΚΕ

UrbanDig Project

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε κοινοτικά, εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση των γενικών συνθηκών διαβίωσης (well-being).

Κοι.Σ.Π.Ε. Διαδρομες

μοναδα ψυχικησ υγειασ

Έχουμε ως στόχο την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή ατόμων από ευάλωτες ομάδες, κυρίως με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Έχουμε παραγωγική και εμπορική ιδιότητα και λειτουργούμε υπό την εποπτεία και μέριμνα της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

    No posts found.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Για να συνομιλήσετε παρακαλούμε κάντε πρώτα αίτημα για registration

Για να απαντήσετε σε κάποιο Topic παρακαλούμε επιλέξτε το και πατήστε  Reply.

Πριν δημιουργήσετε νέο Topic βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο. Το topic θα εγγριθεί από τον administrator

HOME FORUMS 11th SDG- Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες

Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to create new topics.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

0 %
ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ
1 %
ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ
1
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΕΙΣ

Οι πόλεις αποτελούν κόμβους για την ανταλλαγή ιδεών, για το εμπόριο, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την παραγωγικότητα, την κοινωνική ανάπτυξη κ.ά. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι πόλεις έχουν δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να προοδεύσουν κοινωνικά και οικονομικά. Το να διατηρήσουμε, ωστόσο, τις πόλεις με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και να προάγεται η ευημερία χωρίς την ταυτόχρονη κατάχρηση γης και την κατασπατάληση πόρων είναι μία πρόκληση από μόνο του. Κάποιες από τις συχνές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αστικά κέντρα είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η έλλειψη κονδυλίων για την παροχή βασικών υπηρεσιών καθώς και η έλλειψη επαρκούς στέγασης και η υποβάθμιση των υποδομών. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μπορούν να ξεπεραστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεχίσουν να ακμάζουν και να αναπτύσσονται, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη χρήση πόρων και μειώνοντας τη μόλυνση και τη φτώχεια. Το μέλλον το οποίο θέλουμε, είναι ένα μέλλον όπου οι πόλεις θα προσφέρουν ευκαιρίες για όλους, πρόσβαση σε υπηρεσίες, ενέργεια, στέγαση, μεταφορές κ.ά.

11.1

Έως το 2030,  διασφάλιση της πρόσβασης όλων σε επαρκή, ασφαλή, προσιτή στέγαση και βασικές υπηρεσίες, και αναβάθμιση των φτωχογειτονιών.

11.2

Έως το 2030,  παροχή ασφαλών, προσιτών, προσβάσιμων και βιώσιμων συστημάτων μεταφοράς για όλους, βελτίωση της ασφάλειας των δρόμων, κυρίως μέσω της επέκτασης των δημόσιων συγκοινωνιών, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες εκείνων που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση, όπως είναι οι γυναίκες, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρίες και οι ηλικιωμένοι.

11.3

Έως το 2030,  βελτίωση της χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμης αστικοποίησης για όλους καθώς και των ικανοτήτων για συμμετοχικό, ολοκληρωμένο και βιώσιμο σχεδιασμό και διαχείριση των ανθρώπινων οικισμών για όλες τις χώρες.

11.4

Ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία και τη διαφύλαξη της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

11.5

Έως το 2030,  σημαντική μείωση του αριθμού των θανάτων και του αριθμού των πληγέντων από  φυσικές καταστροφές, καθώς και των άμεσων οικονομικών απωλειών σε σχέση με το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν που οφείλεται σε φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων των σχετιζόμενων με το νερό καταστροφών, εστιάζοντας στην προστασία των φτωχών και των ανθρώπων που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση.

11.6

Έως το 2030,  μείωση του δυσμενούς, κατά κεφαλήν, περιβαλλοντικού αντίκτυπου των πόλεων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του αέρα και τη διαχείριση των αστικών και άλλων αποβλήτων.

11.7

Έως το 2030,  παροχή καθολικής πρόσβασης σε ασφαλείς, χωρίς αποκλεισμούς και προσβάσιμους  πράσινους και δημόσιους χώρους, ιδίως για τις γυναίκες και τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία.

11.8

Υποστήριξη θετικών οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δεσμών μεταξύ των αστικών,  περιαστικών και αγροτικών περιοχών, μέσω της ενδυνάμωσης του εθνικού και περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού.

11.9

Έως το 2020,  ουσιαστική αύξηση του αριθμού των πόλεων και των ανθρώπινων οικισμών που υιοθετούν και εφαρμόζουν ολοκληρωμένες πολιτικές και σχέδια τα οποία αποβλέπουν στην  κοινωνική ένταξη, στην αποδοτικότητα των πόρων, στην άμβλυνση των επιπτώσεων και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, στην ανθεκτικότητα απέναντι στις καταστροφές, καθώς και ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολιστικής διαχείρισης του κινδύνου καταστροφών σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με το Πλαίσιο Sendai για τη Μείωση των Κινδύνων από Καταστροφές 2015-2030.

11.10

Υποστήριξη των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών, μέσω οικονομικής και τεχνικής βοήθειας, για την οικοδόμηση βιώσιμων και ανθεκτικών κτιρίων με τη χρήση τοπικών υλών