ΣΤΟΧΟΣ 3- ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Το ποσό που δαπανάται κατά κεφαλή στην υγειονομική περίθαλψη, είναι 1/3 λιγότερο από τον μέσο όρο στην ΕΕ ενώ οι άμεσες δαπάνες από τους ασθενείς είναι υπερδιπλάσιες. Τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλα. Η παιδική θνησιμότητα αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια κατά 26% ενώ παράλληλα έχει παρατηρηθεί μείωση του εμβολιασμού.

ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 3

Γνωρίστε τα μέλη του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στον Στόχο 3- Καλή Υγεία και Ευημερία

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 3

Διαβάστε τα τελευταία νέα και δράσεις των μελών του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στο Στόχο 3- Καλή Υγεία και Ευημερία

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ 3 ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Διαβάστε τις τελευταίες συζητήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο του Small Buddies για το Στόχο 3- Καλή Υγεία και Ευημερία

ΜΕΛΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

μυρτιλλο

cafe πολυχωροσ

Το Μyrtillo είναι Κoιν.Σ.Επ. Ειδικού σκοπού ή Ένταξης, που λειτουργεί ένα καφέ/πολυχώρο τέχνης-λόγου. Το 90% των εργαζομένων της ανήκει σε ευάλωτες ομάδες.

kroma

e-magazine

Το KROMA προβάλει τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για τα κοινωνικά προβλήματα μέσω της Τέχνης.

Givmed

Share medicine share life

Στόχος μας είναι η πρόσβαση σε φάρμακα για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μέσω του συντονισμού δωρεών φαρμάκων από ιδιώτες, φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες αλλά και μεταξύ των κοινωφελών φορέων του δικτύου μας.

ithaca

mobile laundry for the homeless

Στόχος μας είναι η επανένταξη και στην αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και προσφέροντας θέσεις εργασίας σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες με εργασιακή εκπαίδευση και συμβουλευτική.

πεκαμεα

προγραμμα ενταξης και κοινωνικοποιησης

Πιστοποιημένος οργανισμός για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας σε ενήλικες με κύρια διάγνωση τη Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες

epioni

greek carers network

To σωματείο επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνώριση της ανεπίσημης φροντίδας που παρέχουν οι συγγενείς ή φίλοι ενός ατόμου με χρόνια πάθηση ή αναπηρία και να εκπροσωπήσει και να δράσει για τους φροντιστές και τους πρώην φροντιστές, ανεξαρτήτου ηλικίας και ιδιαίτερων αναγκών.

alzheimer hellas

ομοσπονδια alhzeimer και συναφων διαταραχων

Σκοποί μας είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια, αλλά και των περιθαλπόντων τους. Το σωματείο αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 5.500 μέλη.

eyes of light

ενδυναμωση ανθρωπων με σοβαρεσ ασθενιες

Οραματιζόμαστε μια κοινωνία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες, αντλούν δύναμη και χαρά μέσα από την τέχνη. Με δημιουργικά προγράμματα, συμμετοχική τέχνη και θεραπευτική φωτογραφία, καλλιεργούμε τις συνθήκες για ενδυνάμωση, ευεξία και κοινωνική σύνδεση των ασθενών με καρκίνο.

Phonoquest

ανθρωπινη φωνη

Ο οργανισμός μας δραστηριοποιείται πολύπλευρα στην ολιστική αντιμετώπιση ζητημάτων της ανθρώπινης φωνής. Βασικός άξονάς μας είναι η οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων για την υγεία της φωνής και η εκπαίδευση των επαγγελματιών στην πρακτική εφαρμογή των γνωστικών εργαλείων.

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

    No posts found.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Για να συνομιλήσετε παρακαλούμε κάντε πρώτα αίτημα για registration

Για να απαντήσετε σε κάποιο Topic παρακαλούμε επιλέξτε το και πατήστε  Reply.

Πριν δημιουργήσετε νέο Topic βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο. Το topic θα εγγριθεί από τον administrator

HOME FORUMS 3rd SDG- Καλή υγεία και ευημερία

Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to create new topics.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

1
φορεσ περισσοτερο ειναι η πιθανοτητα τα παιδια που γεννιουνται σε συνθηκεσ φτωχειας να πεθανουν
1 %
μονο των γυναικων στις αναπτυσσομενες χωρες λαμβανει ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη
1 +
οι θανατοι παιδιων κατω των 5 ετων φετος

Η διασφάλιση υγιών συνθηκών διαβίωσης καθώς και η προαγωγή της ευημερίας για όλους και σε όλες τις ηλικίες είναι απαραίτητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής ενώ έχουν μειωθεί σημαντικά ορισμένοι από τους παράγοντες που σχετίζονται με την παιδική και τη μητρική θνησιμότητα. Αντίστοιχα, η σπουδαία πρόοδος που έχει συντελεστεί στην αύξηση της πρόσβασης σε καθαρό νερό και σε εγκαταστάσεις αποχέτευσης έχει οδηγήσει στη μείωση της ελονοσίας, της φυματίωσης, της πολιομυελίτιδας καθώς και της εξάπλωσης του HIV/AIDS. Ωστόσο, χρειάζονται ακόμα περισσότερες προσπάθειες για την πλήρη εξάλειψη ενός μεγάλου φάσματος ασθενειών καθώς και για την αντιμετώπιση πολλών, διαφορετικών και επίμονων ζητημάτων υγείας που ανακύπτουν.

3.1

Έως το 2030, μείωση του ποσοστού της παγκόσμιας μητρικής θνησιμότητας σε λιγότερους από 70 θανάτους ανά 100.000 γεννήσεις.

3.2

Έως το 2030, τερματισμός των αποτρέψιμων θανάτων νεογνών και παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών,  με στόχο όλες οι χώρες να μειώσουν τη νεογνική θνησιμότητα στους  12 θανάτους ανά 1,000 γεννήσεις και την παιδική, κάτω των πέντε ετών, θνησιμότητα  στους 25 θανάτους ανά 1,000  γεννήσεις.

3.3

Έως το 2030, τερματισμός των επιδημιών του AIDS, της φυματίωσης, της ελονοσίας και άλλων παραμελημένων τροπικών ασθενειών, και καταπολέμηση της ηπατίτιδας, των ασθενειών που μεταδίδονται μέσω του νερού καθώς και άλλων μεταδοτικών ασθενειών

3.4

Έως το 2030, μείωση κατά το ένα τρίτο της πρόωρης θνησιμότητας από μη-μεταδοτικές ασθένειες μέσω της πρόληψης και της θεραπείας, και προώθηση της ψυχικής υγείας και ευημερίας.

3.5

Ενίσχυση της πρόληψης και της θεραπείας της κατάχρησης ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ.

3.6

Έως το 2020, μείωση του αριθμού των παγκόσμιων θανάτων και τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα.

3.7

Έως το 2030, διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού προγραμματισμού, της ενημέρωσης και  εκπαίδευσης, και της ενσωμάτωσης της αναπαραγωγικής υγείας σε εθνικές στρατηγικές και προγράμματα.

3.8

Επίτευξη καθολικής υγειονομικής κάλυψης, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των οικονομικών κινδύνων, πρόσβαση σε βασικές ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, καθώς και πρόσβαση όλων σε ασφαλή, αποτελεσματικά, ποιοτικά και προσιτά βασικά φάρμακα και εμβόλια.

3.9

Έως το 2030, διασφάλιση της ουσιαστικής μείωσης του αριθμού των θανάτων και των ασθενειών που οφείλονται σε επικίνδυνες χημικές ουσίες καθώς και στη ρύπανση και τη μόλυνση του αέρα, των υδάτων και του εδάφους.

3.α

Ενίσχυση της εφαρμογής της Σύμβασης Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Έλεγχο του Καπνού σε όλες τις χώρες, ως ενδείκνυται.

3.β

Υποστήριξη της έρευνας και της ανάπτυξης εμβολίων και φαρμάκων για μεταδοτικές και μη ασθένειες, οι οποίες επηρεάζουν κυρίως τις αναπτυσσόμενες χώρες, και παροχή πρόσβασης σε προσιτά βασικά φάρμακα και εμβόλια, σύμφωνα με τη Δήλωση της Ντόχα σχετικά με τη Συμφωνία TRIPS και τη Δημόσια Υγεία, η οποία επιβεβαιώνει το δικαίωμα των αναπτυσσόμενων χωρών να κάνουν πλήρη χρήση των διατάξεων της Συμφωνίας για τα Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στον Τομέα του Εμπορίου (TRIPS) αναφορικά με τις ευελιξίες που παρέχονται για την προστασία της δημόσιας υγείας, και ιδίως για την πρόσβαση όλων σε φαρμακευτική αγωγή.

3.γ

Ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία και των προσλήψεων, ανάπτυξη, εκπαίδευση και διατήρηση του υγειονομικού δυναμικού των αναπτυσσόμενων χωρών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και στα μικρά αναπτυσσόμενα νησιωτικά κράτη.

3.δ

Ενίσχυση της ικανότητας όλων των χωρών, και ιδίως των αναπτυσσόμενων, για την έγκαιρη προειδοποίηση, τη μείωση και τη διαχείριση των εθνικών και παγκόσμιων κινδύνων για την υγεία.