ΣΤΟΧΟΣ 4- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ελλάδα ζουν 219,6 χιλιάδες αναλφάβητοι ενήλικες (άνω των 15 ετών), εκ των οποίων οι 151,1 χιλιάδες είναι γυναίκες

ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 4

Γνωρίστε τα μέλη του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στον Στόχο 4-Ποιοτική Εκπαίδευση

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 4

Διαβάστε τα τελευταία νέα και δράσεις των μελών του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στο Στόχο 4-Ποιοτική Εκπαίδευση

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ 4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε τις τελευταίες συζητήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο του Small Buddies για το Στόχο 4-Ποιοτική Εκπαίδευση

ΜΕΛΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

challedu

inclusion|games|education

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, κοινωνικοποίηση ευάλωτων και μη ομάδων πληθυσμού μέσα από παιχνίδια και game-based μεθόδους.

kroma

e-magazine

Το KROMA προβάλει τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για τα κοινωνικά προβλήματα μέσω της Τέχνης.

myrtillo

cafe πολυχωροσ

Το Μyrtillo είναι Κoιν.Σ.Επ. Ειδικού σκοπού ή Ένταξης, που λειτουργεί ένα καφέ/πολυχώρο τέχνης-λόγου. Το 90% των εργαζομένων της ανήκει σε ευάλωτες ομάδες.

artogether

τεχνη ατομων με και χωρισ αναπηρια

Όραμά μας είναι η ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη και τον πολιτισμό τόσο ως θεατών όσο και ως δημιουργών και η συνεργασία μέσω της τέχνης ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

incommon

για πoλεις καλυτερες

Στόχος μας είναι η προώθηση της βιώσιμης και συμμετοχικής αστικής ανάπτυξης επιδιώκοντας να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των ελληνικών πόλεων. Παρέχουμε το χώρο, τα εργαλεία και την υποστήριξη στις κοινότητες ώστε να αποκτήσουν “φωνή” σε ένα υγιές αστικό περιβάλλον που θα μπορούν όλες/οι να απολαμβάνουν.

phaos

κοινωνικη καινοτομια

Eνεργοποιούμε και προωθούμε την κοινωνική οικονομία μέσω της κοινωνικής καινοτομίας, παρέχοντας προσβάσιμες υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν βιώσιμες λύσεις για την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανέλιξη.

πρασσειν αλογα

εικαστικο θεατρο κουκλας

Εικοσαετή κατάρτιση, καλλιτεχνική δημιουργία στην τέχνη του Θεάτρου Κούκλας και κοινωνικό έργο καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

πεκαμεα

προγραμμα ενταξης και κοινωνικοποιησης

Πιστοποιημένος οργανισμός για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας σε ενήλικες με κύρια διάγνωση τη Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες

epioni

greek carers network

To σωματείο επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνώριση της ανεπίσημης φροντίδας που παρέχουν οι συγγενείς ή φίλοι ενός ατόμου με χρόνια πάθηση ή αναπηρία και να εκπροσωπήσει και να δράσει για τους φροντιστές και τους πρώην φροντιστές, ανεξαρτήτου ηλικίας και ιδιαίτερων αναγκών.

50 και ελλασ

δικαιωματα ατομων 50+

Στοχεύουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων 50+ ετών μέσα από δράσεις ενδυνάμωσης και ενσωμάτωσης, προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματιών, συμβουλευτικής φορέων και επιστημονικής έρευνας για την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανέλιξη.

3 school synergy snacks

ενταξη ευαλωτων ομαδων

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων με όραμα την επαγγελματική αποκατάσταση και την αυτονόμηση νέων με νοητικές αναπηρίες και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές. Το προϊόντα μας είναι «Ενεργειακές Μπάρες Ξηρών Καρπών», με υψηλή θρεπτική αξία.

διαβαζω για τους αλλους

ηχογραφησεις βιβλιων

Έχουμε όραμα κάθε πολίτης -βλέπων ή μη- να μπορεί να διαβάσει «Το Σπίτι του Ύπνου», «Το Εκκρεμές του Φουκώ» ή όποιο βιβλίο επιθυμεί. Αποστολή μας, η ισότιμη πρόσβαση για τους μη βλέποντες στη γνώση, στη μάθηση και στα βιβλία.

Phonoquest

ανθρωπινη φωνη

Ο οργανισμός μας δραστηριοποιείται πολύπλευρα στην ολιστική αντιμετώπιση ζητημάτων της ανθρώπινης φωνής. Βασικός άξονάς μας είναι η οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων για την υγεία της φωνής και η εκπαίδευση των επαγγελματιών στην πρακτική εφαρμογή των γνωστικών εργαλείων.

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

    No posts found.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Για να συνομιλήσετε παρακαλούμε κάντε πρώτα αίτημα για registration

Για να απαντήσετε σε κάποιο Topic παρακαλούμε επιλέξτε το και πατήστε  Reply.

Πριν δημιουργήσετε νέο Topic βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο. Το topic θα εγγριθεί από τον administrator

HOME FORUMS 4th SDG- Ποιοτική Εκπαίδευση

Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to create new topics.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

1
νεοι παρουσιαζουν βασικες ελλειψεις γραμματισμου
1 %
των μη γραμματιζουμενων νεων ειναι γυναικεσ
1 %
των παιδιων που δε φοιτουν στην πρωτοβαθμια εκπαιδευση βρισκονται σε περιοχές συγκρούσεων

Η απόκτηση ποιοτικής εκπαίδευσης είναι η βάση για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης. Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί όσον αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα και τη φοίτηση στα σχολεία των γυναικών και των κοριτσιών. Οι βασικές γνώσεις γραφής και ανάγνωσης έχουν βελτιωθεί τρομερά. Ωστόσο, απαιτούνται τολμηρότερες προσπάθειες για την υλοποίηση του στόχου της καθολικής εκπαίδευσης.

4.1

Έως το 2030, διασφάλιση ότι όλα τα κορίτσια και αγόρια θα ολοκληρώνουν μία ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που οδηγεί σε  αντίστοιχα και τελεσφόρα μαθησιακά αποτελέσματα.

4.2

Έως το 2030, διασφάλιση ότι όλα τα κορίτσια και αγόρια θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική ανάπτυξη, φροντίδα και εκπαίδευση, έτσι ώστε να είναι έτοιμα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

4.3

Έως το 2030, διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες σε προσιτή και ποιοτική τεχνική, επαγγελματική και τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημίων

4.4

Έως το 2030, ουσιαστική αύξηση του αριθμού των νέων και των ενηλίκων οι οποίοι έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, για απασχόληση, αξιοπρεπή εργασία και επιχειρηματικότητα.

4.5

Έως το 2030, εξάλειψη των διακρίσεων με βάση το φύλο στην εκπαίδευση και διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης, σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης, για τους ευάλωτους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρίες, των αυτόχθονων πληθυσμών και των παιδιών που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση.

4.6

Έως το 2030, διασφάλιση ότι η νεολαία στο σύνολό της καθώς και ένα σημαντικό ποσοστό ενηλίκων, τόσο ανδρών όσο και γυναικών, θα πετύχουν τον γραμματισμό και τον αριθμητισμό.

4.7

Έως το 2030, διασφάλιση ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν τη γνώση και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω, μεταξύ άλλων, της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον βιώσιμο τρόπο ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, της προαγωγής της κουλτούρας της ειρήνης και της μη-βίας, της ταυτότητας του παγκόσμιου πολίτη, καθώς και μέσω της αναγνώρισης της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και της συμβολής του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

4.α

Οικοδόμηση και αναβάθμιση εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών και των ατόμων με αναπηρίες, λαμβάνοντας υπόψη το θέμα του φύλου, και παροχή ασφαλών, ειρηνικών, συμμετοχικών και αποδοτικών μαθησιακών περιβαλλόντων για όλους.

4.β

Έως το 2020, ουσιαστική επέκταση, σε παγκόσμιο επίπεδο, του αριθμού των διαθέσιμων υποτροφιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, και ιδίως στις λιγότερο ανεπτυγμένες, στα μικρά νησιωτικά αναπτυσσόμενα κράτη και στις αφρικανικές χώρες, έτσι ώστε να προωθηθούν οι εγγραφές στην ανώτατη εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων της επαγγελματικής κατάρτισης, των τεχνολογιών της πληροφορίας και  επικοινωνίας, καθώς και τεχνικών, μηχανολογικών και επιστημονικών προγραμμάτων, στις ανεπτυγμένες και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

4.γ

Έως το 2030, ουσιαστική αύξηση της προσφοράς καταρτισμένων δασκάλων, μέσω, μεταξύ άλλων, της διεθνούς συνεργασίας για την κατάρτιση του διδακτικού προσωπικού στις αναπτυσσόμενες χώρες και ιδίως στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και τα μικρά νησιωτικά αναπτυσσόμενα κράτη.