ΣΤΟΧΟΣ 5- ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

To 23,7% των γυναικών είναι άνεργες σε αντίθεση με 14,7% των αντρών. To ποσοστό απασχόλησης των γυναικών είναι 44,6% και των ανδρών 60,3%. 65 από τους 300 βουλευτές είναι γυναίκες. Σε σύνολο 325 Δήμων και 13 Περιφερειών, εξελέγησαν μόλις 15 γυναίκες Δήμαρχοι και 2 Περιφερειάρχες. Το μισθολογικό χάμσα είναι 41,4%

ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 5

Γνωρίστε τα μέλη του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στον Στόχο 5-Ισότητα των Φύλων

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 5

Διαβάστε τα τελευταία νέα και δράσεις των μελών του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στο Στόχο 5- Ισότητα των Φύλων

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ 5 ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Διαβάστε τις τελευταίες συζητήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο του Small Buddies για το Στόχο 5- Ισότητα των φύλων

ΜΕΛΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

challedu

inclusion|games|education

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, κοινωνικοποίηση ευάλωτων και μη ομάδων πληθυσμού μέσα από παιχνίδια και game-based μεθόδους.

πρασσειν αλογα

εικαστικο θεατρο κουκλας

Εικοσαετή κατάρτιση, καλλιτεχνική δημιουργία στην τέχνη του Θεάτρου Κούκλας και κοινωνικό έργο καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

birdland

ΚΟΙΝΣΕΠ εταιρεια αφισοκολλησης

Οι κύριες δραστηριότητές μας είναι η τοποθέτηση αφισών, οι διανομές εντύπων και οι εκτυπώσεις. Εργαζόμαστε με κοινωνικά και περιβαλλοντικά sustainable τρόπο, προσφέροντας μόνιμες θέσεις εργασίας σε άτομα με ιδιαιτερότητες, συλλέγοντας και ανακυκλώνοντας χαρτί στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας.

URBANA

µια πολη που µας χωρα ολ@

Στοχεύουμε στη διασφάλιση του δικαιώµατος στην πόλη για όλ@.Για το σκοπό αυτό σχεδιάζουµε δράσεις συµµετοχικού σχεδιασµού, υποστηρίζουµε τεχνικά αστικές αναπλάσεις και λειτουργούµε ως δίαυλοι επικοινωνίας µεταξύ των κοινοτήτων και των αρµόδιων φορέων.

καθετη

αειφοροσ αναπτυξη

Η Καθετή είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ένα πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο για την αειφόρο ανάπτυξη του Πόρου, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων μέσα από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

    No posts found.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Για να συνομιλήσετε παρακαλούμε κάντε πρώτα αίτημα για registration

Για να απαντήσετε σε κάποιο Topic παρακαλούμε επιλέξτε το και πατήστε  Reply.

Πριν δημιουργήσετε νέο Topic βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο. Το topic θα εγγριθεί από τον administrator

HOME FORUMS 5th SDG- Ισότητα των φύλων

Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to create new topics.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

1
χωρες παγκοσμιως δινουν τα ιδια εργασιακα δικαιωματα σε γυναικες και αντρες
1 %
οι θεσεις στο κοινοβουλιο που καταλαμβανουν γυναικες
1 +
ανηλικα κοριτσια εξαναγγαζονται να παντρευτουν καθε μερα

Ενώ ο κόσμος έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών, με τους Στόχους Ανάπτυξης της Χιλιετίας (συμπεριλαμβανομένης της ίσης πρόσβασης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ αγοριών και κοριτσιών), οι γυναίκες και τα κορίτσια συνεχίζουν να υφίστανται τις διακρίσεις και τη βία σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η ισότητα των φύλων δεν αποτελεί μόνο ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα αλλά και απαραίτητο θεμέλιο για έναν ειρηνικό, βιώσιμο και με ευημερία κόσμο. Παρέχοντας στις γυναίκες και τα κορίτσια ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη, στην αξιοπρεπή εργασία καθώς και ισότιμη εκπροσώπηση στις διαδικασίες λήψης πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων, ενισχύουμε τις βιώσιμες οικονομίες, παρέχοντας οφέλη στις κοινωνίες και στην ανθρωπότητα συνολικά.

5.1

Τερματισμός κάθε μορφής διακρίσεων κατά των γυναικών και κοριτσιών, οπουδήποτε.

5.2

Εξάλειψη όλων των μορφών βίας κατά όλων των γυναικών και κοριτσιών, τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια ζωή, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ανθρώπων καθώς και της σεξουαλικής και κάθε άλλου είδους εκμετάλλευσης.

5.3

Εξάλειψη όλων των  επιβλαβών πρακτικών, όπως ο παιδικός, πρόωρος και καταναγκαστικός γάμος καθώς και ο ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων.

5.4

Αναγνώριση και εκτίμηση της μη αμειβόμενης φροντίδας και οικιακής εργασίας, μέσω της παροχής δημόσιων υπηρεσιών, υποδομών και πολιτικών κοινωνικής προστασίας, και της προαγωγής της κοινής ευθύνης μέσα σε ένα νοικοκυριό και στην οικογένεια, ανάλογα με τις εκάστοτε εθνικές ιδιαιτερότητες.

5.5

Διασφάλιση της πλήρους και αποτελεσματικής συμμετοχής καθώς και των ισότιμων ευκαιριών ανάληψης ηγετικού ρόλου των γυναικών σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων στην πολιτική, οικονομική και δημόσια ζωή.

5.6

Διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία καθώς και διασφάλιση των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, όπως έχει συμφωνηθεί με βάση το Πρόγραμμα Δράσης της Διεθνούς Διάσκεψης για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη, την Πλατφόρμα Δράσης του Πεκίνου, και τα έγγραφα που προέκυψαν από τις διασκέψεις αναθεώρησης

5.α

Δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα παράσχουν στις γυναίκες ίσα δικαιώματα ως προς τους οικονομικούς πόρους, καθώς και πρόσβαση στην ιδιοκτησία, στον έλεγχο της γης και άλλων μορφών ιδιοκτησίας, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, στις κληρονομιές και στους φυσικούς πόρους, σύμφωνα με την εκάστοτε εθνική νομοθεσία.

5.β

Ενίσχυση της χρήσης της τεχνολογίας γενικής εφαρμογής, και ιδίως της τεχνολογίας της πληροφορίας και των επικοινωνιών, προωθώντας έτσι την ενδυνάμωση  των γυναικών.

5.γ

Υιοθέτηση και ενίσχυση ορθών πολιτικών και εφαρμόσιμων νομοθεσιών που αποβλέπουν στην προώθηση της ισότητας των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών και των κοριτσιών σε όλα τα επίπεδα.