ΣΤΟΧΟΣ 8-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα κυμαίνεται από 16-18% ενώ στους νέους ξεπερνά το 33-35%. Το 69,4% των ανέργων αναζητούν εργασία για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα ξεπερνά το 24% του ΑΕΠ. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών στη μεταποίηση βρίσκεται κάτω από τις 50 μονάδες.

ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 8

Γνωρίστε τα μέλη του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στον Στόχο 8- Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 8

Διαβάστε τα τελευταία νέα και δράσεις των μελών του δικτύου Small Buddies που συμβάλλουν στο Στόχο 8- Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ 8- ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε τις τελευταίες συζητήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο του Small Buddies για το Στόχο 8- Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

ΜΕΛΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

μυρτιλλο

cafe πολυχωροσ

Το Μyrtillo είναι Κoιν.Σ.Επ. Ειδικού σκοπού ή Ένταξης, που λειτουργεί ένα καφέ/πολυχώρο τέχνης-λόγου. Το 90% των εργαζομένων της ανήκει σε ευάλωτες ομάδες.

ithaca

mobile laundry for the homeless

Στόχος μας είναι η επανένταξη και στην αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και προσφέροντας θέσεις εργασίας σε ανθρώπους από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες με εργασιακή εκπαίδευση και συμβουλευτική.

phaos

κοινωνικη καινοτομια

Eνεργοποιούμε και προωθούμε την κοινωνική οικονομία μέσω της κοινωνικής καινοτομίας, παρέχοντας προσβάσιμες υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν βιώσιμες λύσεις για την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανέλιξη.

epioni

greek carers network

To σωματείο επιδιώκει να ενισχύσει την αναγνώριση της ανεπίσημης φροντίδας που παρέχουν οι συγγενείς ή φίλοι ενός ατόμου με χρόνια πάθηση ή αναπηρία και να εκπροσωπήσει και να δράσει για τους φροντιστές και τους πρώην φροντιστές, ανεξαρτήτου ηλικίας και ιδιαίτερων αναγκών.

50 και ελλασ

δικαιωματα ατομων 50+

Στοχεύουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων 50+ ετών μέσα από δράσεις ενδυνάμωσης και ενσωμάτωσης, προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματιών, συμβουλευτικής φορέων και επιστημονικής έρευνας για την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανέλιξη.

3 school synergy snacks

ενταξη ευαλωτων ομαδων

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων με όραμα την επαγγελματική αποκατάσταση και την αυτονόμηση νέων με νοητικές αναπηρίες και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές. Το προϊόντα μας είναι «Ενεργειακές Μπάρες Ξηρών Καρπών», με υψηλή θρεπτική αξία.

birdland

ΚΟΙΝΣΕΠ εταιρεια αφισοκολλησης

Οι κύριες δραστηριότητές μας είναι η τοποθέτηση αφισών, οι διανομές εντύπων και οι εκτυπώσεις. Εργαζόμαστε με κοινωνικά και περιβαλλοντικά sustainable τρόπο, προσφέροντας μόνιμες θέσεις εργασίας σε άτομα με ιδιαιτερότητες, συλλέγοντας και ανακυκλώνοντας χαρτί στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας.

Curious IQ

(Re)upskill your talent

We strive to develop marginalised talent and (re)upskill them with the most high in-demand digital skills with the ultimate goal to help them enter the rapidly growing tech industry in Greece.

Κοι.Σ.Π.Ε. Διαδρομες

μοναδα ψυχικησ υγειασ

Έχουμε ως στόχο την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή ατόμων από ευάλωτες ομάδες, κυρίως με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Έχουμε παραγωγική και εμπορική ιδιότητα και λειτουργούμε υπό την εποπτεία και μέριμνα της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

    No posts found.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Για να συνομιλήσετε παρακαλούμε κάντε πρώτα αίτημα για registration

Για να απαντήσετε σε κάποιο Topic παρακαλούμε επιλέξτε το και πατήστε  Reply.

Πριν δημιουργήσετε νέο Topic βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο. Το topic θα εγγριθεί από τον administrator

HOME FORUMS 8th SDG- Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 topics - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to create new topics.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

0
ανθρωποι παγκοσμιως που θα μπορουσαν να εργαζονται ειναι ανεργοι σημερα
0
ανθρωποι παγκοσμιως ζουν κατω απο το οριο φτωχειας
0
θεσεις εργασιασ πρεπει να δημιουργηθουν μεχρι το 2030 για να καλυψουν τις αναγκες ολων

Περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός ζει με κατά μέσο όρο δύο δολάρια την ημέρα. Ακόμη, σε πολλά μέρη το να έχει κανείς δουλειά δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα ξεφύγει από τη φτώχεια. Αυτή η βραδεία και άνιση πρόοδος απαιτεί να αναθεωρήσουμε αλλά και να εκσυγχρονίσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές μας πολιτικές που στοχεύουν στην εξάλειψη της φτώχειας. Η διαρκής έλλειψη αξιοπρεπών ευκαιριών εργασίας, οι ανεπαρκείς επενδύσεις και η υποκατανάλωση οδηγούν σε διάβρωση του βασικού κοινωνικού συμβολαίου που διέπει τις δημοκρατικές κοινωνίες: ότι όλοι πρέπει να μοιραζόμαστε την πρόοδο. Η δημιουργία θέσεων εργασίας θα παραμείνει μία σημαντική πρόκληση για σχεδόν όλες τις οικονομίες από το 2015 και έπειτα. Η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη προϋποθέτει ότι οι κοινωνίες θα δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες οι οποίες θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να έχουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και οι οποίες θα τονώνουν την οικονομία χωρίς ωστόσο να βλάπτουν το περιβάλλον. Οι ευκαιρίες απασχόλησης και οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας είναι επίσης απαραίτητες για όλες τις ηλικίες του εργασιακά ενεργού πληθυσμού.

8.1

Διατήρηση της κατά κεφαλήν οικονομικής ανάπτυξης με βάση τις εθνικές περιστάσεις, και ιδίως όσον αφορά τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες διατήρηση τουλάχιστον του 7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ετησίως.

8.2

Επίτευξη υψηλότερων επιπέδων οικονομικής παραγωγικότητας, μέσω της διαφοροποίησης, της τεχνολογικής αναβάθμισης και καινοτομίας, στρέφοντας την προσοχή σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης εργασίας.

8.3

Προώθηση πολιτικών προσανατολισμένων στην ανάπτυξη, οι οποίες στηρίζουν τις παραγωγικές δραστηριότητες, τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, και ενθαρρύνουν την επισημοποίηση και την ανάπτυξη των  πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της πρόσβασής τους σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

8.4

Έως το 2030,  βαθμιαία βελτίωση της αποδοτικότητας των παγκόσμιων πόρων σε σχέση με την κατανάλωση και παραγωγή, και προσπάθεια διαχωρισμού της οικονομικής ανάπτυξης από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με το Δεκαετές Πλαίσιο Προγράμματος για τη Βιώσιμη Κατανάλωση και Παραγωγή, με τις ανεπτυγμένες χώρες να ηγούνται του εγχειρήματος αυτού.

8.5

Έως το 2030,  επίτευξη πλήρους και παραγωγικής απασχόλησης και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες, συμπεριλαμβανομένων των νέων ανθρώπων και των ατόμων με αναπηρίες, καθώς και εξασφάλιση της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας.

8.6

Έως το 2020, ουσιαστική μείωση του ποσοστού των νέων που δεν απασχολούνται, μορφώνονται ή εκπαιδεύονται.

8.7

Ανάληψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την εξάλειψη της αναγκαστικής εργασίας, τον τερματισμό της σύγχρονης δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων, τη διασφάλιση της απαγόρευσης και εξάλειψης των χειρότερων μορφών παιδικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της στρατολόγησης και της χρησιμοποίησης παιδιών-στρατιωτών, και τον τερματισμό, έως το 2025, όλων των μορφών παιδικής εργασίας.

8.8

Προστασία εργασιακών δικαιωμάτων και προαγωγή ασφαλών συνθηκών εργασίας για όλους τους εργάτες, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων μεταναστών, και ιδίως των γυναικών μεταναστριών καθώς και εκείνων που έχουν επισφαλείς θέσεις απασχόλησης.

8.9

Έως το 2030,  σχεδιασμός και εφαρμογή πολιτικών που προωθούν τον βιώσιμο τουρισμό, ο οποίος δημιουργεί θέσεις εργασίας και προάγει τους τοπικούς πολιτισμούς και προϊόντα.

8.10

Ενίσχυση της ικανότητας των εγχώριων χρηματοπιστωτικών θεσμών προκειμένου να ενθαρρυνθεί και να διευρυνθεί η πρόσβαση σε τραπεζικές, ασφαλιστικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για όλους.

8.α

Αύξηση της υποστήριξης της πρωτοβουλίας Βοήθεια για το Εμπόριο (Αid For Trade) για τις αναπτυσσόμενες χώρες, και ιδίως για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, μέσω του Ενισχυμένου Ολοκληρωμένου Πλαισίου για την Τεχνική Συνδρομή σε θέματα Εμπορίου στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Χώρες.

8.β

Έως το 2020,  ανάπτυξη και θέση σε εφαρμογή μίας παγκόσμιας στρατηγικής για την απασχόληση των νέων και εφαρμογή του Παγκόσμιου Συμφώνου Απασχόλησης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.