You are currently viewing To KROMA χρωματίζει το γκρι στην κοινωνία

To KROMA χρωματίζει το γκρι στην κοινωνία

Το KROMA είναι ένας Διεθνής Κοινωνικός Φορέας Πολιτισμού. Σκοπός του είναι να προβάλει τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλον τον κόσμο και να ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για τα κοινωνικά προβλήματα μέσω της Τέχνης.

Ιδρύθηκε το 2017 με τη μορφή ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία). Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, για την οικονομική του βιωσιμότητα στηρίχθηκε σε ιδία συμμετοχή και σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική προσφορά. Το 2020 και το 2021, το έργο των ανθρώπων του KROMA απέδωσε καρπούς, καθώς έλαβε την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού για την υλοποίηση σημαντικών πολιτιστικών δράσεων Ψηφιακού Πολιτισμού και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στους σκοπούς και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Φορέα για το 2022-2023, προστέθηκε η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Το KROMA στελεχώνεται από μια μικρή και έμπειρη ομάδα, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την ομάδα συμπληρώνουν οι εθελοντές, η συνεισφορά των οποίων είναι εξόχως σημαντική. Τα μέλη & οι εθελοντές του KROMA έχουν καταρτιστεί: στο Social Dynamo, το οποίο είναι μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων μέσω της ομάδας συνΑθηνά, που εκφράζει το κοινό τους όραμα για μια δυναμική κοινωνία των πολιτών. στο HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability) που αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στη σταθερή και μόνιμη δομή των εγκαταστάσεών του.

Η ομάδα του KROMA και οι εθελοντές της, στη διεθνή Καλλιτεχνική Έκθεση Art Athina.

Καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό εργαστήριο ψηφιδωτού για παιδιά με εισηγήτρια την εικαστικό Λύδια Παπαδοπούλου.

ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

17 τεύχη Ψηφιακού Περιοδικού Τέχνης “KROMA” 

17 Εκπαιδευτικά προγράμματα σε 400 παιδιά

5 Εικαστικές Εκθέσεις “KROMA One-Off”  

60.000 Online followers και αναγνώστες

 4 Digital Media Awards

200 Παρουσιάσεις Καλλιτεχνών

Ο βασικός πυλώνας των δράσεων του KROMA, είναι το ψηφιακό περιοδικό Τέχνης KROMA Art Magazine, το οποίο εκδίδεται από το 2015 και η διανομή του είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η μορφή του περιοδικού -παρότι ψηφιακό- είναι σχεδιασμένη με βάση τη λογική του έντυπου μέσου, καθιστώντας το φιλικό προς τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με μικρότερη τεχνολογική εξοικείωση. Διαβάζεται από χιλιάδες αναγνώστες παγκοσμίως, έχει κατακτήσει την κορυφή στα AppStores 10 χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Βέλγιο, Κροατία, Πολωνία, Κολομβία, Ουρουγουάη και Φινλανδία) και έχει βραβευτεί με Digital Media Award από τον πρώτο κιόλας μήνα κυκλοφορίας του. Επίσης, έχει φτάσει στο Top-10 (πρώτη δεκάδα) σε 44 χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Μεξικό, Ρωσία, Ιταλία, Ολλανδία, Κίνα και πολλές άλλες. Παράλληλα, ο Πολιτιστικός Φορέας ΚROMA έχει υλοποιήσει 17 εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα για 400 παιδιά και έχει οργανώσει 5 καλλιτεχνικές εκθέσεις «KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας» με περίπου 2.500 επισκέπτες. Από το 2020, το KROMA συμμετέχει ως εταίρος στο “Small Buddies” .

To περιοδικό KROMA Magazine έχει κατακτήσει το Νο.1 του AppStore σε 10 χώρες

Στο πλαίσιο της Art Athina 2019, ανέπτυξε το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “We are the future” , σχεδιασμένο για παιδιά. Το ποσοστό ικανοποίησης ήταν 95%. Οι μετρήσεις ικανοποίησης προέρχονται από τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι ενήλικες συνοδοί των παιδιών. Τα ερωτηματολόγια στάλθηκαν με email και πληρούν όλες τις προδιαγραφές GDPR.

Το 95% των γονέων των 163 ωφελούμενων παιδιών δήλωσαν ικανοποιημένοι με τη λειτουργία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “We are the Future”.

Φωτογραφίες: ©KROMA / Μιχάλης Δαμαλάς, Γιάννης Καβαθάς

Leave a Reply